HomeMenuContactSitemap
Laatste nieuws:

11 januari 2017:

Uitvaartverzekeraar Monuta mocht de berekening van de afkoopwaarde en premievrije waarde van uitvaartverzekeringen niet tussentijds wijzigen...


De Geschillencommissie van klachteninstituut Kifid oordeelt dat een eerder aangekondigde wijziging ongedaan moet worden gemaakt. Monuta had zich aan de eerder vastgelegde afspraken moeten houden, aldus het klachteninstituut.

De afkoopwaarde en premievrije waarde zijn van belang voor klanten die hun verzekering willen stopzetten. Mensen die niet meer verzekerd willen zijn, kunnen de tot dan toe opgebouwde waarde laten uitbetalen (afkoopwaarde).

Klanten die hun verzekering premievrij willen maken, stoppen met premie betalen. Hun nabestaanden krijgen bij overlijden wel een bedrag uitgekeerd.

Waardedaling
Klanten van Monuta zijn eerder schriftelijk geïnformeerd over veranderingen die per 1 juli zouden worden doorgevoerd. "Voor een van de verzekeringsnemers betekende de wijziging een waardedaling van niet minder dan 30 tot 35 procent", stelt Kifid.

Monuta heeft naar eigen zeggen bewust gekozen voor een rekenmethode voor alle verzekerden. Dit moest voor alle polishouders duidelijk maken wat de reële kosten zijn van het afkopen of premievrij maken van een uitvaartverzekering.

"Anders dan Monuta stelt, kan naar het oordeel van de Commissie wel degelijk gesproken worden van een wijziging van de actuariële berekeningsmethodiek", meent Kifid. Volgens de Geschillencommissie heeft Monuta besloten "om op een geheel andere wijze de aan de uitvaartverzekering verbonden kosten met consument te verrekenen".

Substantieel
"Daarbij komt dat consument volgens de verzekeringsvoorwaarden in geen geval rekening hoefde te houden met de kans dat de waarde van zijn verzekering substantieel zou dalen."

Voor het sluiten van een overeenkomst kregen consumenten een overzicht van de ontwikkeling van de afkoopwaarde gedurende de looptijd van de verzekering. "Een dergelijke verwachting mag in een later stadium naar het oordeel van de Commissie niet teniet worden gedaan."

Nieuws:
'De nieuwe begrafenisverzekering van Budgetuitvaartpolis, een veel afgesloten polis onder jongeren.'

We kunnen u een heel verhaal vertellen waarom u een uitvaartverzekering zou moeten afsluiten, dat dit beter is voor de nabestaanden, etc etc. Laten we u dit allemaal besparen en gewoon uitleggen wat de Budgetuitvaartpolis nou precies inhoudt en daarmee kunt u zelf uw mening vormen.

BudgetUitvaartPolis is in 2014 gelanceerd en onderdeel van Algemeen Belang Verzekeringen (coöperatie Dela )

BudgetUitvaartPolis houdt de premie laag door het geheel online aan te bieden en is daarmee vooral erg populair onder jongeren.

Nabestaanden hebben de volledige vrijheid om de (kapitaalverzekering) oftewel in de volksmond, %u2018uitkering in geld%u2019 op geheel eigen wijze aan de uitvaart te besteden en zitten daarmee niet vast aan een vooraf samengesteld pakket aan diensten, zolang het geld maar wordt besteed aan een begrafenis of crematie.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren de keuzevrijheid belangrijk vinden en ze niet vast willen zitten aan standaard keuzes. Hier sluit de uitvaartpolis van Budgetuitvaartpolis perfect bij aan.

Bron:


Nov 2016

Yarden behaalt opnieuw Gouden Oor Erkenning. Signalen van klanten leidend in organisatiestrategie...

Uitvaartorganisatie Yarden heeft voor de tweede keer de Gouden Oor Erkenning behaald voor de manier waarop zij omgaat met klantsignalen. Yarden behoudt hiermee haar eerdere erkenning uit 2013 en laat een verdere verbetering zien van het luisteren naar haar klanten en het effectief handelen op basis van hun feedback.

Klantgevoeligheid

Hein Dekker, onderzoeksleider van Vedas Quality: Na de audit van vorig jaar waren wij al bijzonder onder de indruk van de klantgevoeligheid van Yarden. Dit jaar is ons auditteam opnieuw verrast door de toename van de betrokkenheid van medewerkers. Onlangs verscherpte de Stichting Gouden Oor haar richtlijnen, maar desondanks liet Yarden een aanzienlijke verbetering zien ten opzichte van de laatste audit en behaalde een score van 85%. Het is bijzonder om te merken hoe de consument een plek heeft in de organisatie en in de hoofden en harten van medewerkers. We treffen een organisatie die er alles aan doet om aan te sluiten op haar klanten, vanuit een sterke overtuiging dat een goed afscheid je verder helpt.

Via onze site kunt u meer informatie vinden over de begrafenisverzekeringen van Yarden en tevens uw begrafenisverzekering afsluiten.Nieuws:

De meeste Nederlanders hebben inmiddels een begrafenisverzekering

Zeven op de tien Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Een kwart weet alleen niet welk type verzekering ze hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Big Data Small in opdracht van Watkostdoodgaan.nl onder ruim duizend Nederlanders.

Een derde zegt een naturaverzekering te hebben afgesloten; 29 procent heeft een kapitaalverzekering en 13 procent heeft een combinatie van beide.

De respondenten die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten, kiezen daar in de meeste gevallen bewust voor. Bijvoorbeeld omdat ze voldoende geld hebben waarvan de uitvaart kan worden betaald.

Kosten

De ondervraagden denken dat een uitvaart € 5.739 kost en een doodskist € 1.232,-. Uit eerder onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een gemiddelde uitvaart € 7.000,- kost. Een kist kost gemiddeld tussen de € 500,- en € 920,-.

Opvallend is ook dat de prijzen rondom een uitvaart volgens het onderzoek regionaal sterk verschillen. Zo zijn kistdragers in Gelderland bijvoorbeeld meer dan twee keer zo duur als in Noord-Brabant.

Ook twee kopjes koffie met een plakje cake is in Noord-Brabant (€ 7,00,-) vijf keer duurder dan in Zuid-Holland (€ 1,25).


Nieuws:

Verzekeraar ASR uit Utrecht neemt uitvaartverzekeraar Axent over. Het is de bedoeling om de portefeuille en activiteiten van Axent volledig te integreren in Ardanta, de uitvaarttak van ASR. De overname van Axent is de tweede in korte tijd. Vorige week nam ASR al pensioenverzekeraar De Eendragt over. Dit kleine pensioenbedrijf verkeerde in financiŽle problemen. Axent daarentegen heeft voldoende solvabiliteit en was de afgelopen jaren winstgevend.
Consolidatie
Enkele maanden geleden zei ASR-bestuursvoorzitter Jos Baeten tegen Het Financieele Dagblad dat hij verwacht dat de consolidatie in de verzekeringssector van onderaf komt, in plaats van een fusie tussen de groten. Enkele maanden na deze uitspraak heeft ASR dus al twee kleintjes overgenomen. Met de overname van Axent en De Eendragt voegt ASR %u20AC3,5 mrd toe aan het belegd vermogen.
Axent is een Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen uitvaartverzekeringen. Volgens de jaarrekening 2014 had de uitvaartverzekeraar een bruto premieomzet van %u20AC55 mln, een eigen vermogen van %u20AC188 mln en een belegd vermogen van %u20AC1,8 mrd.
Afname solvabiliteit
De Eendragt werd na een zoektocht van meer dan een jaar onder druk van toezichthouder De Nederlandsche Bank overgenomen. In 2013 was de solvabiliteit van de pensioenverzekeraar sterk afgenomen. In mei 2014 werd de tweekoppige directie met lange dienstverbanden vervangen. Dat gebeurde nadat eind 2013 een versterking van het eigen vermogen niet tot het gewenste resultaat had geleid.De Consumentenbond vergeleek uitvaartverzekeraars:

Hoog rendement
Al jarenlang is er een hardnekkig idee dat je beter zou kunnen sparen voor de kosten van een uitvaart. In de drie vergelijkende onderzoeken van de afgelopen acht jaar concludeerde de Consumentenbond dat je tegen een goede uitvaartverzekering niet op kunt sparen. Ook in dit nieuwe onderzoek stelt de Consumentenbond: Voor wie weinig spaargeld heeft is een uitvaartverzekering zeker verstandig. Sterker nog: bij de huidige lage rente op de spaarrekening wint de uitvaartverzekering het qua rendement al snel van sparen. Juist voor degenen die wel voldoende hebben gespaard voor hun uitvaart, is het rendement van verzekeren groter.

Verstandige keuze
Los van rendement geldt dat je bij sparen zeker moet weten dat er voldoende tijd en geld is om te kunnen sparen. Dit wordt met een verzekering ondervangen. Een uitvaartverzekering biedt vanaf de eerste dag de zekerheid dat er voldoende geld is voor de begrafenis of crematie. Martin Kersbergen van cooperatie DELA: - Uitvaartverzekeringen zijn bijzondere verzekeringen, omdat ze altijd uitkeren. Het overlijden is immers onvermijdelijk. Een eenvoudige uitvaart kost volgens de Consumentenbond al gauw E 7.000. Een dergelijk bedrag hebben veel mensen niet direct voorhanden. Naast het feit dat een goede uitvaartverzekering een financieel verstandige keuze is, biedt een uitvaartverzekering in natura de zekerheid van goede en persoonlijke dienstverlening in een emotioneel moeilijke periode.-

Let op waardevastheid
De Consumentenbond merkt op dat mensen zich niet blind moeten staren op de hoogte van de premie: Een lage premie wil niet zeggen dat de verzekeraar voordelig is. Dit heeft te maken met de stijging van de uitvaartkosten. Als deze kosten in het huidige tempo met ruim 3% blijven stijgen, kost een gemiddelde uitvaart volgens de Consumentenbond over 40 jaar bijna E 24.000. Kersbergen: De Consumentenbond adviseert consumenten te letten op de waardevastheid van de verzekering en roept terecht op om aanbieders goed te vergelijken.
Alleen gaan verzekeringsvergelijkers op internet uit van de aanvangspremie en nemen de inflatie niet mee. Dit maakt het voor consumenten lastig om een goede vergelijking te maken. Goedkoop kan dan duurkoop blijken. De uitkomsten van het onderzoek van de Consumentenbond zijn wel eenduidig. De test uitvaartverzekeringen is gepubliceerd in de Consumentengids van februari 2014. Lees het volledige artikel in pdf of kijk voor een samenvatting van het artikel en een overzicht van de testresultaten van alle aanbieders op http://bit.ly/1aK9Leu.De AFM geeft aan dat uitvaartverzekeraars minder transparant zijn dan we wellicht denken. De afgelopen periode is gebleken dan veel consumenten de dupe zijn geworden van onduidelijke adviseurs en bemiddelaars. Ze zijn ze vaak niet duidelijk over de advieskosten die een consument moet betalen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Maar waar moeten ze zich nou eigenlijk aan houden?
Advieskosten

Via een adviseur of bemiddelaar kun je een uitvaartverzekering afsluiten. Voor deze bemiddeling moet je een vergoeding betalen: de advieskosten. Veel adviseurs zijn niet duidelijk over deze advieskosten. Hierdoor worden klanten vaak verrast met een rekening die zij na het afsluiten van de verzekering moeten betalen.

De AFM is hier niet blij mee en heeft een deel van de financiŽle dienstverleners een brief gestuurd. Zij moeten hun dienstverlening transparanter maken. Ook zijn ze verplicht om de kosten voor advies en bemiddeling vooraf aan de consument te vertellen. Zo weet de consument precies wat ze mogen verwachten en wat ze hiervoor betalen.

Advieskosten Uitvaartkosten.info

Als je een vergelijking maakt via Uitvaartkosten.info zie je meteen welke premie je moet betalen. In de premie zijn ook de eventuele kosten die de verzekeraar berekent meegenomen. Zo weet je meteen wat jij moet betalen en krijg je achteraf geen onverwachte rekening.

Telefonisch benadering

Ook zijn er uitvaartverzekeraars die consumenten telefonisch benaderen. Aan de telefoon vertellen ze niet duidelijk van welke verzekeraar ze zijn. Hierdoor lijkt het alsof je je eigen uitvaartverzekeraar aan de lijn hebt. Ze proberen je telefonisch zo ver te krijgen om je verzekering over te sluiten en bijvoorbeeld een hogere dekking te nemen. Wees dus alert zodra je gebeld wordt door een uitvaartverzekeraar. Wil je een aanpassing doen aan je uitvaartverzekering? Neem dan zelf contact op met je verzekeraar en voorkom dat je onnodig in de problemen komt.

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Of bekijken of je goed zit bij je huidige verzekeraar? Vergelijk dan uitvaartverzekeringen op deze site.
Miljoenen euro`s aan uitvaartpolissen in de la!


In de jaren vijftig en zestig hebben Nederlandse consumenten massaal een uitvaartpolis afgesloten. Daar heb je jaren geleden steeds een premie voor betaald. Die polissen vertegenwoordigen tegenwoordig nog steeds een waarde en dat weten heel veel mensen niet. Hoe kom je aan je geld en bij welke verzekeraar moet je nu zijn als je eigen verzekeraar niet meer bestaat?

Polis heeft waarde

Dik van Velzen vertelt in de uitzending dat het bezit van een polis het bewijs is van het bestaan van de verzekeringsovereenkomst. Van Velzen is verzekeringsjurist en hoofdredacteur van het verzekeringsblad 'De Beursbengel'. Bij een overlijden moet je daarom contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Na overlegging van een bewijs van overlijden gaat deze dan tot uitkering over. Ook als je zo'n polis pas jaren na het overlijden van de verzekerde vindt, kun je nog aankloppen bij de verzekeraar. In de wet staat dat je tot vijf jaar na het overlijden van de verzekerde het geld nog kan opvragen. Verschillende verzekeraars melden ons dat ze coulant omgaan met die termijn.

Verzekeringsmaatschappij bestaat niet meer

Het probleem is wŤl dat veel verzekeringsmaatschappijen, zoals bijvoorbeeld de HAV Bank (N.V. Levensverzekering-Maatschappij) te Schiedam, de Utrechtsche Verzekerings Bank en de Concordia CŲoperatieve Levensverzekeringsmaatschappij, niet meer bestaan. Hiervoor biedt een lijst van De Nederlandsche Bank uitkomst. Hierop staan ruim 900 oude maatschappijen Ťn de naam van de rechtsopvolger. Let wel: deze lijst wordt niet meer geŁpdate door De Nederlandsche Bank en de gegevens die hier (op het moment van schrijven) op staan zijn zes maanden oud. De Nederlandsche Bank heeft een informatiedesk waar je terecht kan. Zo kun je achterhalen bij welke verzekeraar je moet aankloppen voor een uitkering.

Verbond van Verzekeraars

Ook is er een helpdesk voor nabestaanden bij het Verbond van Verzekeraars. Deze helpdesk is nabestaanden behulpzaam zijn bij het opsporen van levensverzekeringen (waaronder ook de uitvaartverzekeringen) van de overledene.

Afkoop vaak mogelijk

Heb je zelf een oude uitvaartpolis, dan kun je bij de meeste verzekeraars om afkoop vragen. Je ontvangt dan nu een som ineens. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden niets. Bij afkoop maakt de verzekeraar een berekening van de huidige waarde van de polis. Zo ontving een verzekerde (nu 50 jaar) voor een polis met een waarde van 800 gulden (%u20AC363,02) een afkoopsom van %u20AC199. Wel minder dan de %u20AC363,02 die bij overlijden wordt uitgekeerd.

Onvindbare verzekerden

Uitvaartverzekeraars gaan zelf ook actief op zoek naar rechthebbenden op een polis. Zo meldt Ardanta "wanneer klanten in onze database de leeftijd van 105 jaar bereiken gaat een vijfjarige periode van start waarin wij onze uiterste best doen om de begunstigde(n) van de uitvaartpolis te vinden. Dit door onder andere brieven te sturen naar het/de laatst bekende adres(sen) en naar de desbetreffende gemeente en te vragen om een overlijdenscertificaat en eventuele bekende begunstigden." Uitvaartverzekeraars berichten ons dat het zoeken naar rechthebbenden wordt bemoeilijkt omdat ze geen toegang hebben tot de Basisregistratie personen BRP, voorheen de Gemeentelijke Basisadministratie.

Verzekeraar keert niet uit

Peter Ragetlie vond in de nalatenschap van zijn nicht een oude uitvaartpolis. Deze polis is afgesloten in 1951. Bij overlijden van de nicht bestaat recht op een bedrag van 1000 gulden. Hoe verging het Peter Ragetlie? Hij diende bij Delta Lloyd een verzoek tot uitbetaling van de oude polis in. Daar kreeg hij nul op het rekest. Volgens Delta Lloyd is de polis van zijn nicht meer dan tien jaar geleden stop gezet. Tien jaar na het beŽindigen van een verzekering worden de klantgegevens uit de administratie verwijderd. Daar is Peter Ragetlie niets van bekend. Kassa legde de kwestie ook aan Delta Lloyd voor. Zij hebben toegezegd uit coulance de 1000 gulden (%u20AC453,78) uit te betalen. Van Velzen vindt dat verstandig. Wel benadrukt hij nog dat Delta Lloyd zelfs de verplichting heeft om uit te kerenm omdat het bezit van een polis wijst op het bestaan van een verzekering. Als Delta Lloyd niet het tegendeel kan bewijzen, moet worden uitgekeerd.

Reactie Delta Lloyd

De heer M. R. heeft in 1951 twee begrafenisverzekeringen voor zijn kinderen afgesloten. De polis met verzekerde de heer F. R. is een lopende polis; de polis met verzekerde mevrouw T.A. R. is meer dan 10 jaar geleden stopgezet. Na 10 jaar (wettelijk vereiste 7 jaar) worden de gegevens uit ons administratiesysteem verwijderd en wordt het dossier vernietigd. Hierdoor is de reden van stopzetting niet meer te achterhalen.

Wij vinden het heel vervelend dat de heer P.L. R. (executeur) geen antwoord op zijn vragen heeft gekregen, omdat zijn brief uit 2013 niet ontvangen is door Delta Lloyd. Wij hebben contact gezocht met de heer P.L. R. en gaan graag met hem in overleg om tot een goede oplossing voor beide polissen te komen. Het verzekerde bedrag van de stopgezette polis betalen wij uit coulance uit, vanwege de aanvullende informatie en de specifieke omstandigheden van deze polis. Daarnaast zullen we de lopende polis uitkeren in verband met het overlijden van de verzekerde de heer F. R.

Klacht indienen
Als je er met de verzekeraar niet uitkomt en ook reeds een officiŽle klacht heeft ingediend, dan kun je naar het klachteninstituut Kifid.


____________________________________

(Bron: www.AFM.nl)
PROVISIEVERBOD, WAT BETEKENT DAT VOOR U?


Financieel advies is en was nooit gratis

Vanaf 2013 betaal je zelf voor financieel advies. Dat betekent dat je een rekening ontvangt nadat je bijvoorbeeld financieel advies over een hypotheek hebt gekregen. Door deze rekening weet jij precies wat het advies van de adviseur je kost en wat hij daar precies voor doet.
Dat staat ook beschreven in het dienstverleningsdocument van de adviseur. Vanaf 1 juli 2013 komt er een standaard dienstverleningsdocument dat er bij elke aanbieder of financieel dienstverlener hetzelfde uitziet.
Dat je voor financieel advies moet betalen is niet nieuw, want financieel advies was nooit gratis. Vroeger waren deze kosten verwerkt in de prijs van het product. De financiŽle adviseur kreeg deze kosten dan terug via provisie van de bank of verzekeraar waar hij het product voor je kocht. Dit mag nu niet meer.

OriŽnteer je eerst, voor je een financieel product kiest

Het is verstandig je te oriŽnteren voordat je met een financiŽle dienstverlener in zee gaat. Voor alleen een oriŽnterend gesprek waarin geen advies wordt gegeven worden vaak geen kosten in rekening gebracht.
Als je een oriŽnterend gesprek hebt met een financieel dienstverlener, vraag dan wat de financiŽle adviseur voor je doet en wat de kosten daar van zijn. Met de dienstverleningsdocumenten van verschillende adviseurs kun je een vergelijking maken.
Vergelijk bijvoorbeeld de dienstverlening en kosten van adviseurs. Is de financiŽle adviseur echt onafhankelijk of is deze verbonden aan ťťn of meerdere banken of verzekeraars? Vraag ook naar mogelijkheden om de prijs te verlagen. Kun je bijvoorbeeld door zelf meer dingen te doen, de prijs verlagen?

Kies een adviseur die bij je past

Als jij je niet prettig voelt bij een financiŽle adviseur, neem je na het eerste oriŽntatiegesprek afscheid van elkaar. Het kan ook zijn dat een financiŽle adviseur laat weten jou niet zorgvuldig te kunnen adviseren. In dat geval moet je op zoek gaan naar een nieuwe financiŽle adviseur.

Weet waarvoor je betaalt aan je financiŽle adviseur

De financiŽle adviseur is verplicht je bij het eerste gesprek te vertellen welke kosten hij in rekening brengt en welke werkzaamheden hij hier voor doet. Dit staat beschreven in het dienstverleningsdocument. Dit document moet hij na of tijdens het eerste oriŽntatiegesprek aan je geven.
In het dienstverleningsdocument staat het uurtarief dat de adviseur hanteert. Hij moet ook een inschatting geven van het aantal uur dat hij nodig heeft voor het geven van een advies en het bemiddelen van een specifiek product.

Wat als ik het product uiteindelijk niet aanschaf?

De eerste keer dat je een gesprek hebt met een adviseur wordt meestal een oriŽnterend gesprek genoemd. Daarvoor worden vaak geen kosten in rekening gebracht. Als je na dat gesprek verder wilt, legt de adviseur een contract aan je voor. Als je dat document tekent, moet je betalen voor het advies. Zelfs als je uiteindelijk geen product afsluit. De adviseur heeft namelijk wel werk voor je gedaan en je advies gegeven. En gratis advies bestaat niet.

Een product afsluiten kan ook zonder financieel advies

Het is ook mogelijk om zonder financieel advies een product af te sluiten. In dat geval sluit je het product zelf af via een financiŽle dienstverlener. Om te bepalen of je in staat bent zelf een financieel product af te sluiten of dat het verstandiger is om dit met behulp van een adviseur te doen, zul je een kennis & ervaringstoets moeten doen.
Zelf een product afsluiten via een financiŽle dienstverlener heet execution only. Hieraan zijn kosten verbonden. Een financiŽle dienstverlener rekent ook kosten voor het daadwerkelijk afsluiten van het product. Vaak zijn deze wel lager dan de kosten voor een volledig adviestraject. Twijfel je over je eigen kennis? Loop dan geen risico en laat je adviseren door een financieel adviseur. Complexe producten zijn niet eenvoudig. Alles zelf doen is niet voor iedereen geschikt. Als je zelf weet hoe een financieel product werkt, wat de voorwaarden zijn en je weet dat dit past bij je eigen (financiŽle) situatie, dan kun je er voor kiezen om geen advies af te nemen. De kennis & ervaringstoets is bedoeld om te toetsen of dit verstandig is.

Wat gebeurt er met lopende producten op 1 januari 2013?

Vanaf 1 januari 2013 geldt er een provisieverbod voor veel producten. Dit betekent dat jij de financiŽle adviseur rechtstreeks betaalt voor financieel advies over deze producten. Heb je deze producten voor 1 januari 2013 afgesloten? Dan verandert er niets en hoef je niet opnieuw te betalen. De financiŽle adviseur blijft zijn doorlopende provisie ontvangen, ook na het provisieverbod. Voor (een deel van) zijn diensten heb je dus al betaald.

Ga je je bestaande hypotheek verhogen of omzetten?

Misschien verandert er na verloop van tijd iets aan je lopende financiŽle product. Stel, je wilt je huis verbouwen en daarvoor je bestaande hypotheek verhogen. Of je op dat moment moet betalen voor advies, hangt af van de situatie. Bespreek dit dus met je financiŽle adviseur. Bij het omzetten van je hypotheekvorm moet je altijd rechtstreeks betalen voor financieel advies.


_________________


Verzekerden die een begrafenis of crematie in het buitenland willen, moeten daar rekening mee houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Er zijn twee soorten verzekeringen voor uitvaarten. Dat zijn de natura-uitvaartverzekering en de gelduitvaartverzekering.

De naturavariant dekt een pakket diensten. Na het overlijden regelt de verzekeraar de begrafenis of crematie. De verzekerde moet bij het afsluiten al aangeven wat hij wil verzekeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om de kist, de volgautos en de rouwkaarten.

Een gelduitvaartverzekering keert na het sterfgeval een bedrag aan nabestaanden uit. Zij kunnen de begrafenis of crematie met dat geld zelf regelen.

Uitvaartverzekering buitenland

Volgens de vergelijkingssite kunnen mensen die een buitenlandse uitvaart willen het beste voor een gelduitvaartverzekering kiezen.

Nabestaanden kunnen dan makkelijker een begrafenis of crematie buiten Nederland regelen. Ze hebben daarmee meer vrijheid om de wensen van de overledene te realiseren.

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen overigens wel een uitvaartverzekering in Nederland afsluiten. Daarvoor is wel een Nederlands postadres, bankrekeningnummer en een burgerservicenummer nodig.
(Bron Nu.nl)
De laatste tijd ontvangt de AFM veel meldingen over financieel adviseurs en bemiddelaars die consumenten benaderen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het merendeel van de meldingen komt van consumenten die een aanbod krijgen om hun bestaande verzekering over te sluiten naar een nieuwe uitvaartverzekering. Uit de meldingen blijkt dat er mogelijk sprake is van misleiding.

Consumenten geven bijvoorbeeld aan dat het onduidelijk is door welke partij zij benaderd worden. De indruk wordt gewekt dat consumenten te maken hebben met de partij bij wie zij al een uitvaartverzekering hebben, terwijl dat niet zo is. Ook blijkt dat adviseurs en bemiddelaars niet altijd transparant zijn over hun dienstverlening. Consumenten worden vaak niet, of te laat, op de hoogte gesteld dat advieskosten betaald moeten worden aan de adviseur of bemiddelaar. Ook zijn er meldingen over de (hoge) kosten die de consument moet betalen voor het advies dat hij krijgt. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de 350 en 500 euro.

De AFM roept consumenten op om alert te zijn als zij worden benaderd voor het (over)sluiten van een uitvaartverzekering.
Advies is niet gratis!

Adviseurs en bemiddelaars zijn verplicht om de kosten voor advies en bemiddeling in uitvaartverzekeringen direct bij de consument in rekening te brengen. Het is belangrijk dat consumenten voorafgaand aan de financiŽle dienstverlening, dit betekent voordat het advies wordt gegeven, weten wat zij van hun financieel adviseur of bemiddelaar mogen verwachten en welke kosten zij hiervoor betalen.

Op het moment dat de consument een aanbod ontvangt van een financieel adviseur over het (over)sluiten van zijn uitvaartverzekering, zijn de volgende vragen relevant om te stellen:

Hoeveel betaal ik voor mijn advies en hoe betaal ik dit?
Over welke verzekeraars krijg ik advies?
Wat is het verschil tussen bruto en netto premie in mijn situatie?
Voor welk bedrag ben ik nu verzekerd? En blijft dat hetzelfde bij een nieuwe verzekering?
Wat heb ik tot nu toe opgebouwd met mijn oude verzekering?
Wat gebeurt er met mijn opgebouwde waarde als ik mijn verzekering opzeg? Krijg ik een afkoopsom?
Tot welke leeftijd betaal ik voor mijn oude verzekering en voor mijn nieuwe verzekering?
Uitvaartmarkt blijft bijzondere aandacht vragen

In 2013 blijft de markt voor uitvaartverzekeringen de bijzondere aandacht vragen van de AFM. Momenteel doet de AFM onderzoek naar een aantal adviseurs en bemiddelaars in uitvaartverzekeringen. Twee van de partijen die bij het onderzoek van de AFM zijn betrokken, zijn MoRe Financieel Advies B.V. en Unique Verzekeringen B.V. De AFM heeft opvallend veel klachten ontvangen over deze partijen.

Eerdere aandacht voor uitvaartverzekeringen

In 2011 heeft de AFM een rapport gepubliceerd over de distributie van uitvaartverzekeringen. Dit onderzoek betrof de vijf grootste aanbieders op dat moment in de markt.

In 2012 heeft de AFM een vervolgonderzoek naar deze vijf aanbieders gedaan. Uit dit onderzoek bleek dat de onderzochte instellingen de aanbevelingen uit het rapport van 2011 hebben opgepakt en ten aanzien van deze aanbevelingen verbeteringen lieten zien.
(Bron: AFM)


De Partij van de Arbeid in Noordoostpolder wil een collectieve begrafenisverzekering voor minima in het leven roepen.

De partij roept het college van burgemeester en wethouders op om de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken. Volgens de PvdA zijn de begraaftarieven de afgelopen jaren steeds maar verhoogd, waardoor mensen op bijstandniveau ze niet meer kunnen betalen.

Uit een oogpunt van solidariteit zou de gemeente daarom moeten bekijken hoe ze deze mensen kan helpen.29 januari 2012

Verbod op uitvaartverzekeringen, ja of nee...


In haar Visie uitvaartverzekeringen verklaart de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) zich nadrukkelijk voorstander van behoud van provisie op uitvaartverzekeringen. Fred de Jong, consultant en verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies, stelt dat een provisieverbod juist de meest logische uitkomst is van het komende rondetafelgesprek over uitvaartverzekeringen in de Tweede Kamer.
De Commissie CFD veegt de vloer aan met de position papers van het Verbond van Verzekeraars, de Consumentenbond en Ardanta: "De oude retoriek voortkomende uit het fel bekritiseerde SEO rapport klinkt weer door. De loze suggestieve kreten die de positie van het intermediair in zijn algemeenheid beschadigen is nog het meest verwerpelijk in deze zaak." Onderzoek van CFD laat zien dat het netto premieverschil tussen een uitvaartverzekering met- of zonder provisie € 1,30 per maand bedraagt. "Voor dit minimale bedrag heeft de consument onbeperkt toegang tot onafhankelijk deskundig advies en gedurende de looptijd professionele ondersteuning door de adviseur", aldus de CFD. Bekijk hier de Visie uitvaartverzekeringen van CFD.

Fred de Jong vindt dat alleen die producten onder het provisieverbod moeten vallen die de consument bij slecht advies of een slecht product in financiële problemen kunnen brengen. Vanuit die overweging zou een uitvaartpolis zich wat hem betreft niet voor het provisieverbod kwalificeren. Praktijk en theorie liggen echter wat verder uit elkaar. Omdat uitvaart nu onder het regime voor complexe produkten valt, met transparantie en inducements (passende provisieregel), zou de wetgever volgens De Jong toch moeten kiezen voor een scenario waarbij uitvaartverzekeringen onder het provisieverbod vallen, zo stelt hij in zijn blog. Dat is voor de wetgever en de toezichthouder het meest makkelijk en dus efficiënt.
(Bron: Assurantie Magazine)
03 november 2011

Yarden symposium over de dood en het Internet op 19 november
ONDERZOEK YARDEN EN HYVES ONDER 20.000 HYVERS: MEERDERHEID WIL SOCIAL MEDIA BLIJVEN GEBRUIKEN NA OVERLIJDEN..

Yarden en Humanitas starten chatproject http://www.pratenoververlies.nl

Almere- Een krappe meerderheid van de Nederlanders wil gebruik blijven maken van social media na het overlijden. Uit een onderzoek van Yarden Vereniging en Hyves onder 20.000 leden van Hyves blijkt dat 36,5% van de mensen wil dat het profiel op Hyves wordt gebruikt als condoleance register. Een kleine 15% van de deelnemers aan het onderzoek wil daarnaast dat het Hyves profiel wordt bewaard. Ruim 46% van de respondenten geeft aan het Hyves profiel verwijderd te willen zien. Een kleine 3% wil "iets anders".

Het onderzoek is uitgevoerd in voorbereiding op het Yarden symposium over de dood en het internet dat zal plaatsvinden op zaterdag 19 november aanstaande. Hyves-hoofdredacteur Nine Ludwig is ťťn van de sprekers. "Uit het feit dat we binnen twee dagen een uitzonderlijk hoog aantal reacties van 20.000 leden hadden, blijkt wel hoezeer dit thema leeft.", aldus Ludwig.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: "Willen mensen liever een rouwkaart per email of per post? Kun je op Facebook zeggen dat oma is overleden? Gaan social media de rouwadvertenties in dagbladen verdringen? Is er behoefte aan online ondersteuning bij rouwverwerking en verlies? Wat vindt men van de mogelijkheden een uitvaart live op internet te volgen? Hoe voorkomt u dat nabestaanden na uw overlijden automatisch ieder jaar uw verjaardagsbericht ontvangen? Hoe worden mijn social media accounts verwijderd na mijn overlijden? Allemaal thema's die met de komst van nieuwe en social media zijn gaan leven onder de mensen, hoewel velen daar helemaal nog niet over hebben nagedacht. Om die reden wijdt Yarden zijn tweejaarlijkse symposium hieraan."

Tijdens het symposium wordt tevens een nieuwe project van Yarden en Humanitas gelanceerd: www.pratenoververlies.nl. Tom Leenstra, market manager vereniging van Yarden: "Als een dierbare overlijdt kan dit hevige gevoelens naar boven brengen. Humanitas en Yarden zijn zich daar zeer van bewust. Daarom starten wij samen het chatproject Pratenoververlies.nl. Bij dit project kunnen nabestaanden gratis en anoniem via chat praten met vrijwilligers over hun verlies. Deze goed getrainde vrijwilligers bieden tijdens dit gesprek van mens tot mens 'een luisterend oor' en verwijzen desgewenst door naar organisaties en deskundigen."

Het symposium vindt plaats op zaterdag 19 november 2011 van 10.30 tot 16.00 uur in Media Plaza Utrecht. Voor het volledige programma verwijzen wij u naar http://www.yarden.nl. Media kunnen zich voor het symposium aanmelden via Monique Houtzager, email Verenigingszaken@yarden.nl of telefoonnummer 088 927 3434.

Tijdens de plenaire sessies van het symposium, onder leiding van Jacobine Geel, wordt inzicht gegeven in al deze vraagstukken. Toonaangevende sprekers zijn hoofdredacteur Hyves Nine Ludwig, trendwatcher nieuwe media Stephan Fellinger en journaliste en rouwdeskundige Daan Westerink.

Yarden Vereniging constateert dat met haar voorlichting het taboe rondom de dood langzaam doorbroken wordt. Steeds meer mensen geven uiting aan hun behoefte om te praten over thema's op het gebied van het levenseinde. Een thema dat aandacht vraagt en verdient is de ontwikkeling van de dood en het Net. De samenleving speelt hier al op in door diensten en producten aan te bieden ter ondersteuning van rouwenden. Yarden Vereniging vindt het tijd het belang van de online mogelijkheden bespreekbaar te maken en te communiceren.

Het Yarden Symposium is bedoeld voor iedereen die geÔnteresseerd is in het onderwerp.
20 juni 2011

Meer mensen spreken wensen omtrent de uitvaart uit..Uit onderzoek blijkt dat er een verschuiving gaande is in de persoonlijke wensen voor de uitvaart.
Dit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van uitvaartorganisatie Yarden naar de behoefte omtrent uitvaartwensen.

Het onderzoek laat zien dat mensen tegenwoordig meer dingen bespreekbaar maken. Was voorheen de uitvaart een taboe en durfde men nauwelijks de wensen omtrent de uitvaart te bespreken in familie- of vriendenkring, dat is tegenwoordig wel anders. Maar liefst 87% van de respondenten geeft aan dat hij/zij zijn uitvaartwensen bespreekbaar maakt.

Er is ook een groot verschil tussen de oudere- en jongere generatie omtrent de wensen voor de uitvaart. Hierbij komt naar voren dat de oudere generatie vooral gaat voor een traditionele uitvaart met een ingetogen sfeer en de jongeren kiezen voor een feestelijke en kleurrijke uitvaart.

Ook is er een discrepantie zichtbaar over wat er geserveerd wordt bij de uitvaartreceptie. Zo kijkt de jongere generatie nogal sceptisch tegen de koffie en cake aan die geserveerd wordt bij receptie. De ouderen evenzo tegen de voorkeur van de jongere generatie namelijk: rose en tapas. Naast de rose met tapas zijn ook de high tea, bier met bitterballen en een exclusief buffet met champagne en toast populair onder jongere.

09 augustus 2010
Klanten Medior Financieel Advies zijn trouw aan de goede dienstverlening die zij bieden.

Tegen de huidige trend in is Medior in staat gebleken om de in 2008 ingezette groeisprint te continueren. Medior toont hiermee aan dat goede producten (uitvaartverzekeringen), scherpe premies en professionele dienstverlening in toenemende mate door haar relaties op prijs worden gesteld.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11 juli 2009:
(Novum/AP) - Ruim zesduizend mensen zijn vrijdagavond bijeengekomen in Gary, Indiana, om de overleden King of Pop te herdenken. Vijftig jaar geleden kwam Michael Jackson ter wereld in deze stad, op zo'n vijftig kilometer ten zuidoosten van Chicago.


De herdenking, die plaats vond in een honkbalstadion, werd bijgewoond door zo'n dertig familieleden van Jackson. Ook vader Joe, die in Gary als kraanmachinist werkte, was erbij. Onder begeleiding van bodyguards arriveerde hij tijdens de speech van dominee Jesse Jackson. De dominee prees de ouders van de King of Pop om de opvoeding van hun kinderen. Hij sprak bewondering uit voor de manier waarop Joe en Katherine hun negen kinderen grootbrachten in een kleine woning in een arbeiderswijk.

Rudy Clay, burgemeester van Gary, zei dat Jackson zijn stad wereldfaam bezorgde. Hij verzekerde het verdrietige publiek ervan dat de zanger nu op een betere plaats is. "Hij trekt zijn gouden pantoffels aan en danst door de hemel." De burgervader onthulde een twee meter hoge steen ter nagedachtenis aan Jackson. Het beeld, waarop de King of Pop op zijn tenen staat, moet een plaats krijgen in een nog te bouwen Jackson-museum.

Vanwege het succes van de Jackson 5 keerden de Jacksons Gary in 1969 de rug toe, toen Michael 11 was. De King of Pop keerde slechts een keer terug naar zijn geboorteplaats, in 2003. De toespraak die hij toen hield, maakte vrijdag deel uit van de herdenking. Daaraan voorafgaand dansten vijfhonderd mensen op 'Thriller' en voerden inwoners van Gary die Michael kenden het woord. Sinds Jackson op 25 juni plotseling overleed, hebben veel fans een bezoek gebracht aan de voormalige woning van de Jacksons in Gary.
'Lichaam Michael Jackson terug op Forest Lawn'
vrij 10-07-2009 17:28u
(Novum) - Een mysterie rondom het lichaam van Michael Jackson lijkt opgelost. Het stoffelijk overschot van de King of Pop is volgens de krant The New York Post teruggebracht naar de begraafplaats Forest Lawn in Hollywood. Daar wacht de zanger op zijn begrafenis.Jackson, die op 25 juni plotseling ...
Bron: Telegraaf 23 maart 2009

Tv cadeau bij afsluiten begrafenisverzekering.
De uitvaartverzekeraars Yarden en Monuta zeggen adviseurs te verbieden deze verzekeringen voor zeer emotionele momenten nog met lokkertjes zoals een Nintendo of mp3-speler te verkopen. Aan de cadeaus zijn namelijk vaak forse eisen vastgeklonken: wie binnen een jaar van de polis af wil, betaalt een boete tot enkele duizenden euro's, veel meer dan elk cadeau waard is.
(Bron: Telegraaf 23 maart 2009)


December 2008:

Er wordt veel aan gedaan om ervoor te zorgen dat u toch echt nog even op het nippertje een uitvaartverzekering afsluit in 2008. Een gratis TomTom, een gratis Nintendo Wii. het kan niet op als je naar de reclames op internet kijkt. Dat verzinnen de uitvaartverzekeraars niet zelf: het zijn acties van de intermediairs die de polissen voor je afsluiten. Daaruit kunt u meteen afleiden dat er geen behoorlijk advies wordt geleverd. Ook de service na het sluiten van een uitvaartverzekering, bij dergelijke tussenpersonen, laat vaak te wensen over.

Ieder mens is verschillend en ook iedere uitvaartverzekering heeft echt veel aandacht nodig. Stelt u zich eens voor dat u alleen voor het cadeau de verzekering afsluit en u ontvangt hierbij geen goede advisering, wat hiervan de gevolgen kunnen zijn bij een overlijden. Een mooie Tom Tom cadeau en uw geliefden hiermee achterlaten PLUS een schuld van enkele duizenden euro`s...

Zorg dat u een gedegen advies krijgt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

24 september 2008

Chatfuntie voor al uw vragen! Sinds 24 september 2008, kunt u op bepaalde tijden online met een deskundig adviseur chatten.

Op een geheel vrijblijvende manier hebt u de mogelijkheid om uw vragen te stellen. Als de adviseur online is, wordt dit kenbaar gemaakt door een gele memo-sticker bovenin het scherm.


Wist u dat:

De uitvaartkosten de afgelopen 20 jaren jaarlijks met gemiddeld 4,5% zijn gestegen?


Als die trend doorzet zal een uitvaart over 70 jaar zo`n € 77.103,- kosten. Dat zijn erg hoge bedragen, maar vergeet niet dat we over het jaar 2078 spreken.

Daarom is het van erg groot belang dat u een goed geïndexeerde uitvaartverzekering afsluit.

Wist u dat:

Bijvoorbeeld de uitvaartverzekering van Centraal Beheer een 'wachttijd' van twee (2) jaren kent, alvorens deze tot uitkering over gaat? Onze uitvaartverzekeringen kennen geen 'wachttijden'. U bent vanaf dag 1 voor het volledige bedrag verzekerd.

Klantreacties


Dhr. A.J.G. Gilsing: Goedenavond dhr. K. Glas, Hierbij willen wij laten weten, dat wij zeer tevreden waren over de service en de informatieverstrekking van bepaalde verzekeringen. Wij vinden dat de medewerker ons...lees meer>>
Veel gestelde vraag


Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt. Wellicht wilt u ze bewaren, als herinnering aan de overledene. Als...lees meer>>
Laatste nieuws


Laatste nieuws:

11 januari 2017:

Uitvaartverzekeraar Monuta mocht de berekening van de afkoopwaarde en premievrije waarde van uitvaartverzekeringen niet tussentijds wijzigen... ...lees meer>>

 
Uitvaartverzekeringen
Op uitvaartverzekeringen.advisering.info kun je makkelijk en snel uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Dit is natuurlijk belangrijk om te gaan doen, want het is zeker niet zo dat alle verzekeringen hetzelfde zijn. Er zijn duidelijk verschillen tussen de uitvaartverzekeringen van verzekeraars, waardoor er dus ook goed naar de voorwaarden moet worden gekeken en de kenmerkende eigenschappen per aangeboden verzekering. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een koopsom mogelijkheid is bij een uitvaartverzekering? Of ben je op zoek naar een begrafenisverzekering die standaard ook kinderen tot de leeftijd van 18 jaar meeneemt in de dekking van de verzekering? Dat kunnen belangrijke zaken zijn om op te gaan vergelijken en vandaar ook dat je hier de belangrijkste kenmerken kunt vinden van de beste uitvaartverzekeringen.

Koopsom uitvaartverzekeringen

De meeste verzekeraars maken het bij de uitvaartverzekeringen mogelijk om de keuze te maken voor een koopsom. Dit is een zeer specifieke manier van premie betalen voor je verzekering waarbij je ervoor kiest om niet per maand of iets dergelijks je premie aan de verzekeraar te voldoen, maar om deze direct in zijn geheel te gaan betalen aan je verzekeraar. Dat houdt dus in dat je de premie die je normaal bijvoorbeeld iedere maand zou betalen voor een aantal jaren lang nu gewoon voldoet aan je verzekeraar. Dat houdt dus ook in dat je verder geen premie meer verschuldigd bent aan je verzekeraar en vandaar ook dat het best een interessante optie is die de meeste verzekeraars je dus aanbieden bij hun uitvaartverzekeringen. Dit betekent uiteraard wel dat je best een hoop geld moet voldoen ineens en hiervoor moeten je financiŽle middelen dus wel toereikend genoeg zijn.

Buiten het feit dat je direct van het betalen van je premie voor de uitvaartverzekeringen af bent heeft het kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering nog een groot voordeel, want het kan namelijk gaan leiden tot een zeer fikse korting op je premie. Als je namelijk zou gaan kiezen voor een koopsom uitvaartverzekeringen en je dus je premie direct allemaal al betaalt zal er voor de verzekeraar nooit de onzekerheid bestaan dat je wellicht niet meer in staat bent je premie te betalen of iets dergelijks en dit zal door de verzekeraar dan dus ook gaan worden beloond met een premiekorting. Deze is echter niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, maar feit is wel dat deze doorgaans aardig op kan lopen.

uitvaartverzekeringen gaan vergelijken

uitvaartverzekeringen vergelijken kun je doen op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vergelijken op premie (wat overigens altijd aan te raden is) en kun je daarnaast ook goed kijken naar de belangrijkste eigenschappen die de diverse verzekeringen hebben. Hierdoor krijg je al een zeer aardig beeld van wat je inhoudelijk van de uitvaartverzekeringen kunt gaan verwachten. De premie zal voor de meeste consumenten het meest belangrijke zijn om de aandacht op te richten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en dat is ook niet zo gek, want er zijn aardig wat verschillen. Bij de premie is het niet alleen maar van belang om te kijken wat je per maand betaalt, maar daarnaast moet je ook goed kijken naar de duur van het betalen van premie. Het is namelijk zo dat bij sommige verzekeraars je een leven lang premie betaalt, terwijl je bij anderen een X aantal jaren betaalt. Dat kan dus uiteindelijk ook nog flink gaan schelen in de premiekosten en vandaar ook dat alleen bekijken wat een maandelijkse premie gaat kosten niet genoeg is en dus ook goed in de gaten moet worden gehouden hoe lang dan precies de premie moet worden betaald.

Overzicht van de beste uitvaartverzekeraars

Je kunt op uitvaartverzekeringen.advisering.info een overzicht vinden met een aantal van de beste uitvaartverzekeraars die er zijn. Zij bieden uitvaartverzekeringen in verschillende formaten aan en daarom is het zeker interessant om meerdere van deze uitvaartverzekeraars te gaan bekijken. Wat je zult zien is dat verzekeraars werken met een maximum dat je bij hen kunt verzekeren. Dat betekent overigens niet dat een begrafenis niet duurder kan gaan worden, maar als dat inderdaad je wens is zul je de overige kosten dus zelf moeten betalen. De maximale kosten die er bij een begrafenisverzekering doorgaans worden vergoed liggen zo tussen de 10.000 en 16.500 euro (incl. grafrechten en grafsteen), maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit bedrag naar beneden bij te stellen, want dit zal je dan uiteraard ook een lagere premie op gaan leveren.

Je kiest dus zelf voor welk bedrag je graag met je uitvaartverzekering verzekerd zou willen zijn en aan de hand hiervan (en aan de hand van je leeftijd) zal er dan een premie naar voren gaan komen voor je verzekering. Dat is dus de wijze waarop de premie berekend wordt en je ziet dat dit dus absoluut niet lang hoeft te duren en dat uitvaartverzekeraars vergelijken op basis hiervan heel eenvoudig te doen is en dan zodoende bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekeringen snel gevonden kan worden indien dat je eis mocht zijn.

Gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een verzekering:

De meeste verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring. Dat houdt in dat je bij de aanvraag van je begrafenisverzekering een vragenlijst invult die vragen bevat met betrekking tot je gezondheid. Deze vragenlijst zal de verzekeraar dan vervolgens gaan gebruiken om te zien of ze je toe gaan laten tot de uitvaartverzekeringen. In veruit de meeste gevallen zul je hoe dan ook wel worden toegelaten tot de uitvaartverzekering, maar wel is het zo dat wanneer je in een slechte gezondheid verkeert dit een reden kan zijn voor de begrafenisverzekeraar om wel je premie naar boven bij te stellen. Je kunt dan dus alsnog wel de uitvaartverzekeringen krijgen, maar je betaalt er dan wel meer dan in de situatie wanneer je wel in een goede gezondheid zou verkeren. Er is echter ook een enkele verzekeraar die niet werkt met een gezondheidsverklaring en waarbij je dus ook geen medische vragenlijst in hoeft te vullen om voor de uitvaartverzekeringen geaccepteerd te worden. Indien je dus weet dat je in een niet al te beste gezondheid verkeert en je bang bent om een erg hoge premie te moeten betalen zou je er dus ook voor kunnen kiezen om voor een uitvaartverzekeringen te gaan waarbij geen medische acceptatie geldt op grond van een gezondheidsverklaring.

De goedkoopste uitvaartverzekeringen:

Bij iedere verzekering die je af gaat sluiten kijk je natuurlijk goed naar de kosten die een verzekering met zich meebrengt. In het geval van de uitvaartverzekering is het zeer goed mogelijk om tot een goedkope verzekering te komen, want gemiddeld genomen liggen de kosten per maand niet al te hoog. Daar moet dan wel bij worden opgemerkt dat de premie sterk afhankelijk is van bepaalde factoren, waarvan de leeftijd er bijvoorbeeld een is. Jongere mensen zullen standaard een goedkopere uitvaartverzekeringen af kunnen sluiten dan iemand die al wat ouder is. Het valt dan ook niet exact te zeggen hoe hoog de premie uit zal gaan vallen voor je begrafenisverzekering, maar uiteraard is het gewoon verstandig om de goedkoopste uitvaartverzekeringen te gaan zoeken, ongeacht hoe oud je bent, al dient er ook altijd op de voorwaarden van een verzekering gelet te worden.

Wanneer je echt graag de goedkoopste uitvaartverzekering wilt hebben is het goed om eens te gaan kijken naar de verzekeraars die de koopsom mogelijkheid aanbieden. Middels deze mogelijkheid ontstaat namelijk een andere vorm van premie betalen die uiteindelijk kan leiden tot een flinke verlaging hiervan. Al de verschuldigde premie dient bij de koopsom regeling namelijk door de verzekerde in een enkele betaling te worden voldaan. Er is dan dus voor de rest ook geen sprake meer van het betalen van premie en dit zal hoe dan ook de goedkoopste uitvaartverzekeringen tot gevolg gaan hebben.

  Support niet online.
Bericht achter laten?
  Support is not online.
Bericht achter laten?