HomeMenuContactSitemap

VEEL GESTELDE VRAGEN


Ik wil weten wat een uitvaart voor mij kost.
Een uitvaart kan qua kosten enorm uiteen lopen. In iedere gemeente zijn de kosten voor de grafrechten namelijk verschillend. Ook zijn er verschillende soorten grafbedekkingen mogelijk. Deze variëren van een kleine gedenksteen tot aan een groot monument. Verder heeft u te maken met de volgende kosten: een kist, de opbaring, een eventuele kerkdienst, condoleancebezoek, rouwkaarten, de advertenties, volgauto's etcetera. De kosten hangen natuurlijk ook samen met uw wensen. Zo zal ieder persoon andere wensen hebben met het oog op de uitvaart.


Ik wil mij graag verzekeren voor de onvoorziene kosten van een uitvaart. Welke kosten zijn dan gedekt?
Als u kiest voor de basis-uitvaartverzekering, dan bent u volledig verzekerd, ongeacht de kosten van de uitvaart op dat moment. Deze basis-uitvaartverzekering geeft recht op de volgende diensten:
 • regeling en formaliteiten
 • een kist
 • verzorgen en opbaren
 • vijftig rouwbrieven en porti
 • vervoer van de overledene
 • rouwauto en volgauto
 • crematie of begrafenis
 • bij crematie: bijzetting of verstrooiing van de as
 • bij begrafenis: dragers op de begraafplaats
 • gebruik van de aula
 • muziek
 • gebruik van de aula
 • een condoleanceregister
 • akte van overlijden
 • Nazorg  Moet ik meer betalen voor een begrafenis dan voor een crematie?
  Een begrafenis is duurder omdat u met grafrechten te maken hebt. Dit verschilt nogal per gemeente. Deze rechten worden meestal voor 20 jaren aangekocht. Tevens kiezen de meeste mensen ook voor een mooi grafmonument.


  Kan ik mij voor de kosten van een uitvaart verzekeren?
  Uiteraard kunt u zich tegen de kosten van een uitvaart verzekeren. Dit is ook zeer raadzaam. Als u zich verzekert, weet u zeker dat de nabestaanden niet voor de kosten opdraaien. Wij hebben gezocht naar vier (Monuta, Dela , Yarden en Ardanta) zeer goede en betrouwbare verzekeraars op het gebied van uitvaartverzekeringen. Voor de premie hoeft u niet verder te zoeken, want deze is laag. Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat u via Uitvaartkosten.info geheel conform uw eigen wensen verzekerd bent tegen de kosten van een uitvaart.
  Met uitvaartverzekeringen die een verzorgingsdekking bieden, hebt u altijd recht op de omschreven diensten. Wat deze diensten op dat moment dan ook mogen kosten.
  Bij de verzekering in kapitaal, bent u verzekerd tegen het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Uw nabestaanden kunnen dan uw wensen in vervulling laten gaan met het kapitaal wat vrijkomt op het moment van uw overlijden. Voordeel: U bent vrij om elke willekeurige uitvaartverzorger te kiezen.


  Zijn mijn kinderen ook meeverzekerd?
  Uw kinderen kunnen gratis meeverzekerd worden in onze uitvaartverzekeringen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw kinderen apart te verzekeren, want de premie voor kinderen is erg laag. Des te eerder u uw kinderen verzekerd, des te lager is de maandpremie.

  Wanneer u kiest voor de kapitaal uitvaartkosten-verzekering, dan zult u de kinderen apart moeten verzekeren. Uw kinderen nemen dan de polis mee zodra ze het ouderlijk huis verlaten en zijn zodoende altijd volledig verzekerd tegen overlijden.


  Kan ik niet beter zelf gaan sparen voor mijn uitvaart?
  Ja dat kan. Echter hangt hier een 'maar' aan. Stel dat u onverwacht op jonge leeftijd komt te overlijden, dan komen uw nabestaanden voor de kosten te staan en dat is niet wenselijk. Uitvaartkosten.info kan voor u vrijblijvend een kostenberekening maken. U zult zien dat de premie niet hoog hoeft te zijn.


  Hoe wordt de premie betaald en waar gaat mijn premie naartoe?
  De premie van uw uitvaartverzekering kan maandelijks, per kwartaal, per half jaar of zelfs per jaar worden voldaan. Uw premie wordt door de maatschappij geïncasseerd en gaat niet via Uitvaartkosten.info.


  Is het niet goedkoper als ik via een verzekeringsmaatschappij een uitvaartverzekering afsluit?
  Dit is een veelvoorkomend misverstand. Nee, u betaalt geen hogere premie als u de verzekering door ons laat afhandelen. Wij worden door de maatschappij betaald, u als klant betaalt daar helemaal niets voor. Uw grote voordeel is dat wij al het voorwerk voor u hebben gedaan. Wij hebben uitgezocht waar u het voordeligst een verzekering kunt afsluiten, conform uw eigen wensen. Bijkomend voordeel is dat wij alle administratieve zaken voor u regelen.

  Klik hier om uw premie berekening te maken.


 • Klantreacties


  Mw. L.J. Wesseling: Hoera, eindelijk gelukt. Een uitvaart verzekering voor mijn partner en voor mij. Ik had er eerlijk gezegd mijn buik vol aan. Heb verschillende malen informatie ingewonnen maar dan kwam ik...lees meer>>
  Veel gestelde vraag


  Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
  U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt. Wellicht wilt u ze bewaren, als herinnering aan de overledene. Als...lees meer>>
  Laatste nieuws


  Laatste nieuws:

  11 januari 2017:

  Uitvaartverzekeraar Monuta mocht de berekening van de afkoopwaarde en premievrije waarde van uitvaartverzekeringen niet tussentijds wijzigen... ...lees meer>>

   
  Uitvaartverzekeringen
  Op uitvaartverzekeringen.advisering.info kun je makkelijk en snel uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Dit is natuurlijk belangrijk om te gaan doen, want het is zeker niet zo dat alle verzekeringen hetzelfde zijn. Er zijn duidelijk verschillen tussen de uitvaartverzekeringen van verzekeraars, waardoor er dus ook goed naar de voorwaarden moet worden gekeken en de kenmerkende eigenschappen per aangeboden verzekering. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er een koopsom mogelijkheid is bij een uitvaartverzekering? Of ben je op zoek naar een begrafenisverzekering die standaard ook kinderen tot de leeftijd van 18 jaar meeneemt in de dekking van de verzekering? Dat kunnen belangrijke zaken zijn om op te gaan vergelijken en vandaar ook dat je hier de belangrijkste kenmerken kunt vinden van de beste uitvaartverzekeringen.

  Koopsom uitvaartverzekeringen

  De meeste verzekeraars maken het bij de uitvaartverzekeringen mogelijk om de keuze te maken voor een koopsom. Dit is een zeer specifieke manier van premie betalen voor je verzekering waarbij je ervoor kiest om niet per maand of iets dergelijks je premie aan de verzekeraar te voldoen, maar om deze direct in zijn geheel te gaan betalen aan je verzekeraar. Dat houdt dus in dat je de premie die je normaal bijvoorbeeld iedere maand zou betalen voor een aantal jaren lang nu gewoon voldoet aan je verzekeraar. Dat houdt dus ook in dat je verder geen premie meer verschuldigd bent aan je verzekeraar en vandaar ook dat het best een interessante optie is die de meeste verzekeraars je dus aanbieden bij hun uitvaartverzekeringen. Dit betekent uiteraard wel dat je best een hoop geld moet voldoen ineens en hiervoor moeten je financiŽle middelen dus wel toereikend genoeg zijn.

  Buiten het feit dat je direct van het betalen van je premie voor de uitvaartverzekeringen af bent heeft het kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering nog een groot voordeel, want het kan namelijk gaan leiden tot een zeer fikse korting op je premie. Als je namelijk zou gaan kiezen voor een koopsom uitvaartverzekeringen en je dus je premie direct allemaal al betaalt zal er voor de verzekeraar nooit de onzekerheid bestaan dat je wellicht niet meer in staat bent je premie te betalen of iets dergelijks en dit zal door de verzekeraar dan dus ook gaan worden beloond met een premiekorting. Deze is echter niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, maar feit is wel dat deze doorgaans aardig op kan lopen.

  uitvaartverzekeringen gaan vergelijken

  uitvaartverzekeringen vergelijken kun je doen op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan vergelijken op premie (wat overigens altijd aan te raden is) en kun je daarnaast ook goed kijken naar de belangrijkste eigenschappen die de diverse verzekeringen hebben. Hierdoor krijg je al een zeer aardig beeld van wat je inhoudelijk van de uitvaartverzekeringen kunt gaan verwachten. De premie zal voor de meeste consumenten het meest belangrijke zijn om de aandacht op te richten bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en dat is ook niet zo gek, want er zijn aardig wat verschillen. Bij de premie is het niet alleen maar van belang om te kijken wat je per maand betaalt, maar daarnaast moet je ook goed kijken naar de duur van het betalen van premie. Het is namelijk zo dat bij sommige verzekeraars je een leven lang premie betaalt, terwijl je bij anderen een X aantal jaren betaalt. Dat kan dus uiteindelijk ook nog flink gaan schelen in de premiekosten en vandaar ook dat alleen bekijken wat een maandelijkse premie gaat kosten niet genoeg is en dus ook goed in de gaten moet worden gehouden hoe lang dan precies de premie moet worden betaald.

  Overzicht van de beste uitvaartverzekeraars

  Je kunt op uitvaartverzekeringen.advisering.info een overzicht vinden met een aantal van de beste uitvaartverzekeraars die er zijn. Zij bieden uitvaartverzekeringen in verschillende formaten aan en daarom is het zeker interessant om meerdere van deze uitvaartverzekeraars te gaan bekijken. Wat je zult zien is dat verzekeraars werken met een maximum dat je bij hen kunt verzekeren. Dat betekent overigens niet dat een begrafenis niet duurder kan gaan worden, maar als dat inderdaad je wens is zul je de overige kosten dus zelf moeten betalen. De maximale kosten die er bij een begrafenisverzekering doorgaans worden vergoed liggen zo tussen de 10.000 en 16.500 euro (incl. grafrechten en grafsteen), maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit bedrag naar beneden bij te stellen, want dit zal je dan uiteraard ook een lagere premie op gaan leveren.

  Je kiest dus zelf voor welk bedrag je graag met je uitvaartverzekering verzekerd zou willen zijn en aan de hand hiervan (en aan de hand van je leeftijd) zal er dan een premie naar voren gaan komen voor je verzekering. Dat is dus de wijze waarop de premie berekend wordt en je ziet dat dit dus absoluut niet lang hoeft te duren en dat uitvaartverzekeraars vergelijken op basis hiervan heel eenvoudig te doen is en dan zodoende bijvoorbeeld de goedkoopste uitvaartverzekeringen snel gevonden kan worden indien dat je eis mocht zijn.

  Gezondheidsverklaring bij het afsluiten van een verzekering:

  De meeste verzekeraars werken met een gezondheidsverklaring. Dat houdt in dat je bij de aanvraag van je begrafenisverzekering een vragenlijst invult die vragen bevat met betrekking tot je gezondheid. Deze vragenlijst zal de verzekeraar dan vervolgens gaan gebruiken om te zien of ze je toe gaan laten tot de uitvaartverzekeringen. In veruit de meeste gevallen zul je hoe dan ook wel worden toegelaten tot de uitvaartverzekering, maar wel is het zo dat wanneer je in een slechte gezondheid verkeert dit een reden kan zijn voor de begrafenisverzekeraar om wel je premie naar boven bij te stellen. Je kunt dan dus alsnog wel de uitvaartverzekeringen krijgen, maar je betaalt er dan wel meer dan in de situatie wanneer je wel in een goede gezondheid zou verkeren. Er is echter ook een enkele verzekeraar die niet werkt met een gezondheidsverklaring en waarbij je dus ook geen medische vragenlijst in hoeft te vullen om voor de uitvaartverzekeringen geaccepteerd te worden. Indien je dus weet dat je in een niet al te beste gezondheid verkeert en je bang bent om een erg hoge premie te moeten betalen zou je er dus ook voor kunnen kiezen om voor een uitvaartverzekeringen te gaan waarbij geen medische acceptatie geldt op grond van een gezondheidsverklaring.

  De goedkoopste uitvaartverzekeringen:

  Bij iedere verzekering die je af gaat sluiten kijk je natuurlijk goed naar de kosten die een verzekering met zich meebrengt. In het geval van de uitvaartverzekering is het zeer goed mogelijk om tot een goedkope verzekering te komen, want gemiddeld genomen liggen de kosten per maand niet al te hoog. Daar moet dan wel bij worden opgemerkt dat de premie sterk afhankelijk is van bepaalde factoren, waarvan de leeftijd er bijvoorbeeld een is. Jongere mensen zullen standaard een goedkopere uitvaartverzekeringen af kunnen sluiten dan iemand die al wat ouder is. Het valt dan ook niet exact te zeggen hoe hoog de premie uit zal gaan vallen voor je begrafenisverzekering, maar uiteraard is het gewoon verstandig om de goedkoopste uitvaartverzekeringen te gaan zoeken, ongeacht hoe oud je bent, al dient er ook altijd op de voorwaarden van een verzekering gelet te worden.

  Wanneer je echt graag de goedkoopste uitvaartverzekering wilt hebben is het goed om eens te gaan kijken naar de verzekeraars die de koopsom mogelijkheid aanbieden. Middels deze mogelijkheid ontstaat namelijk een andere vorm van premie betalen die uiteindelijk kan leiden tot een flinke verlaging hiervan. Al de verschuldigde premie dient bij de koopsom regeling namelijk door de verzekerde in een enkele betaling te worden voldaan. Er is dan dus voor de rest ook geen sprake meer van het betalen van premie en dit zal hoe dan ook de goedkoopste uitvaartverzekeringen tot gevolg gaan hebben.

    Support niet online.
  Bericht achter laten?
    Support is not online.
  Bericht achter laten?